Denemarken mary
Laatste nieuws
Watervlo - O13B (8-8)
Wedstrijd verslag 15 november 2014 Watervlo DG3 - De Otters Het Gooi DG2

Dit mag zeker de spannendste wedstrijd tot nu toe genoemd worden. Al voordat de wedstrijd begon was het spannend, omdat de meiden bijna te laat kwamen. Gelukkig bijna en niet helemaal, maar de warming-up was wel korter dan anders.

De ouders mochten boven op de tribune plaatsnemen en hadden daarbij goed overzicht. Danny gaf dan wel aanwijzingen van langs de kant, de ouders lieten zich ook niet onbetuigd. Vele goede aanwijzingen werden toegeschreeuwd. Bij navraag blijken de kinderen die in het geheel niet te horen omdat ze alleen geconcentreerd zijn op het spel en Danny. Jammer is dat, maar goed we schreeuwen volgende week gewoon weer lekker mee, toch?

En wat gebeurde er ook al weer? Tijdens het eerste partje maakt Ilse het allemaal heel spannend door een sterke aanval, helaas pakken de Watervlooien de bal af en gaan direct naar "ons" doel... daar houdt Janiek de bal heel goed tegen. Daarna wordt er door onze kids goed overgespeeld, Tim speelt over naar Isabella en die schiet de bal op doel. Helaas was de keeper van de Watervlooien hier op voorbereid en hield hem tegen. Gelukkig krijgt Bram daarna de bal en die maakt, met nog 1:18 sec. op de klok, het eerste doelpunt. Yes! De ouders juichen het hardst. Bijna direct daarna ziet Isabella kans om het 2de doelpunt te maken. De Watervlooien doen een tegenaanval, maar schieten over het doel. Voor het eerst dit seizoen staan onze kanjers na het eerste partje voor met 0-2.

In de rust heeft de coach van de Watervlooien duidelijk een donderpreek gegeven. Brian is het eerst bij de bal en speelt die over naar Quinten, helaas zien de Watervlooien kans de bal af te pakken en zinnen op wraak. Met de klok op 3:27 sec. maakt de tegenpartij hun eerste tegendoelpunt. Tai-Min krijgt de bal en speelt deze over naar Storm, maar opnieuw pakken de Watervlooien de bal af en stevenen op ons doel af. Janiek houdt de bal gelukkig tegen.                                                                      Het is dit partje duidelijk dat de Watervlooien er niet voor terug deinzen om hun tegenspelers pijn te doen. We zien Ilse gewoon achteruit gaan terwijl ze toch hard aan het crawlen is. Maar dit is ook de scheidsrechter opgevallen en de tegenspeler moet tijdelijk naar de hoek. Volgens mij was hij veel te snel weer terug, dat vervelende joch...                                                                                                            Met nog bijna anderhalve minuut te spelen komt het tweede tegen doelpunt. Maar Quinten zorgt ervoor dat er in de laatste minuut nog een doelpunt gescoord wordt. Opnieuw staan ze voor bij het einde van het partje, 2-3.

Bij ons op de tribune gonst het van tevreden geluiden. "Wat doen ze het goed hè" en "wat is het spannend hè". In het derde partje maakt Bram in de eerste minuut al weer een doelpunt, 2-4. Helaas volgt er daarna van de Watervlooien een heel knullig boogballetje zo in ons doel, 3-4. De Watervlooien doen meteen daarna opnieuw een aanval, maar Janiek houdt deze bal prima tegen. Bram is deze avond goed op dreef en scoort met de klok op 2:48 opnieuw, de stand is dan 3-5. Opnieuw komen onze kids aan de bal en er wordt overgespeeld van Tim naar Bram en die weer naar Isabella. Door een overtreding van de tegenpartij krijgt Isabella een vrijeworp, ze speelt over naar Quinten die een doelpunt scoort. Oh, we zitten allemaal te glunderen daarboven en vergeten even die vreselijke warme ruimte. "We" staan 3-6 voor, fantastisch! Ook daarna is er nog een goed overspel van Tai-Min naar Ilse en daarna naar Bram, maar de keeper houdt deze tegen. Helaas komt er in de laatste minuut een tegendoelpunt. Na een overspel van Quinten naar Tai-Min gooit deze de bal net iets te zacht waardoor de bal voor doel blijft liggen. Wat jammer, maar ach, het is toch mooi 4-6.

Opnieuw heeft de coach van de tegenpartij de rust benut om zijn kids op te zwepen. Het laatste partje zien we veel boze gezichten van onze eigen kids naar de tegenspelers omdat die uit het zicht van de scheids weer iets hebben uitgehaald. De Watervlooien beginnen weer sterk en scoren in de eerste minuut al een doelpunt. Co speelt de bal over naar Bram, die helaas niet scoort, de bal vliegt over het doel. Ook onze kids blijken wel wat gemene streken te kennen, want nu krijgen de Watervlooien een vrije worp die lijdt tot 6-6. Hmmm, we worden iets stiller op de tribune. Met de klok op 2:13 scoort de tegenpartij, 7-6. In een ander vak van de tribune stijgt een kabaal op. Zoooo overdreven! En de tegenpartij is duidelijk nog niet klaar, maar deze keer voorkomt Ilse een doelpunt, pff. Na een goed overspel van Storm naar Brian ziet deze kans om het 7-7 te maken. Naast ons in het andere vak is het stil, hihi. Bram speelt over naar Isabella en die maakt in de laatste minuut nog een doelpunt. Wat een fantastische wedstrijd, 7-8 met nog maar een paar seconden op de klok. Tja, dat was het lot tarten want de tegenpartij scoort met nog 29 seconden op de klok nog een doelpunt. Het is 8-8 en we zijn bijna klaar. De tegenpartij probeert nog een doelpunt te maken, maar daar is Tai-Min voor gaan liggen. We eindigen dus met een gelijkspel. Op de tribune zijn we tevreden, winnen was leuker geweest, maar ze hebben het heel goed gedaan!

De hitte van het zwembad dringt weer tot ons door en we vluchten naar de uitgang om daar op de kids te wachten. Daar horen we ook dat onze keepster de hele wedstrijd maar 1 lens had gehad. Al bij het te water gaan was haar andere lens er zomaar uitgedreven... Maar  TOP gepresteerd Janiek!

Groetjes, Marjan van Mourik

We moesten deze keer naar De Meern. De kleedkamer stonk naar zweet. Bij het bad moesten we eerst in gymmen. Danny gaf ons nog een peptalk en stuurde ons vast het water in om in te zwemmen. Ilse, Isabella en Janiek kwamen net op tijd binnen. De temperatuur in het zwembad was warm, maar het water was koud. Alleen Gilan was deze keer niet mee, dus we hadden 3 wissels.

Het eerste partje maakten we 2 doelpunten. In de rust zei Danny dat we bij ons mannetje moesten blijven en meer pressing moesten doen. Bij het tweede partje begon ik op de bank, maar ik mocht weer snel meedoen. We stonden aan het eind van het tweede partje voor met 2-3.

Nadat we van speelveld hadden gewisseld gaf Danny nog een peptalk. Ook het derde partje stonden we voor aan het eind, met 4-6. We voelden dat het goed ging. In het laatste partje ging het mis. Ik schoot op de lat, de bal ketste terug en toen was ik niet zo snel om de bal nog in het doel te slaan. Jammer! Bram heeft wel een hele mooi achterwaarts doelpunt gemaakt, die zag de keeper niet aankomen. We hebben gelijk gespeeld met 8-8. Danny vertelde dat de verdediging goed was en de aanval ook. Jammer dat we niet hebben gewonnen, maar het ging beter dan voorgaande keren.