Aanmelden
via Gebruikersnaam:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Nog geen lid?
Klik hier om te registeren.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier een nieuwe aan.
Adverteerders
Gebruikers online on
Gasten online: 12
Ukraine Ukraine Uzbekistan Noorwegen Ukraine Duitsland Uzbekistan Uzbekistan Verenigde Staten Verenigde Staten
Leden online: 0
Geen leden online

Registraties: 467
Nieuwste lid:
Nederland freekvaneijk
Laatste nieuws
Dames 1 - JAWS (5-6)
Wat een geweldig waterpoloseizoen hebben we vorig jaar achter de rug, met als beloning promotie naar de 2e klasse. Dit houdt natuurlijk in sterkere tegenstanders, betere scheidsrechters, welnu dat eerste klopt, het tweede vooralsnog niet. De start van de competitie was geweldig met een klinkende 8-6 overwinning tegen de Watervlo, gevolgd door een 4-4 gelijkspel tegen de studentenvereniging JAWS, waar we het gevoel hadden 2 punten te hebben verloren na een wervelend begin, waar we na het eerste partje  een 0-3 voorsprong hadden, dit toch uit handen lieten glippen en 2 seconden voor tijd alsnog de winst leken te grijpen, ware het niet, dat het schot vanaf de middellijn van Leonie de paal teisterde, o ja dat is een derde punt, die paal en die lat, daar hebben we patent op ook dit jaar. De volgende 2 tegenstanders, die momenteel ook de kop van de ranglijst aanvoeren, waren een maatje te groot voor de onzen namelijk VZV met 2-6 en Utrecht met 1-4, waarbij ik wel moet opmerken, dat tijdens de laatste wedstrijd de scheids ons van een zuiver doelpunt beroofde, ik geloof Dyonne, maar het kan ook van Renske geweest zijn, waardoor het nog spannend had kunnen worden, maar helaas , ik denk  dat als de Waterpolobond op zoek moet naar een nieuwe sponsor, dat Specsavers of Pearl een goede kandidaat zou zijn.

Zaterdagavond stond al de replay tegen JAWS op het program, belachelijk als je het goed bekijkt en ook nog een 7 thuiswedstrijden achter elkaar in het verschiet, plannen is ook best moeilijk voor zo'n bond. Vooraf had ik wel het gevoel, dat dit zou moeten kunnen, want ik was niet onder de indruk geraakt van onze tegenstander tijdens de vorige pot waterpolo, waar wij duidelijk de overhand hadden, maar deze avond liep het toch een beetje anders.

De sprintbal werd gewonnen door Leonie, maar het was tegenstander die als eerste toesloeg, de nummer 10 troefde Emma af en tegen haar schot was geen kruit gewassen 0-1.  Diezelfde Emma ontworstelde zich in de punt van de aanval aan haar tegenstander, maar de keepster kon haar machtige schot pareren. We hielden de druk er goed op en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker, Dyonne wist aan de zijkant van het bad de bal te ontfutselen aan haar opponent en wist Leonie in stelling te brengen 1-1. Diezelfde Leonie wist bij de eerstvolgende aanval de bal af te pakken en zwom alleen op het doel af, maar waar ik de 2-1 al noteerde, wist de keepster met een katachtige redding haar doel schoon te houden.  41 seconden voor het verstrijken van het eerste partje leek het noodlot toe te slaan, want de scheidsrechter floot voor een 5 meter, Esther kromde haar tenen en zij wist op onnavolgbare wijze haar doel schoon te houden door de bal naar de lat te dirigeren met haar indringende blik, gericht op de schutter, geweldig Esther.

Marieke lijkt ons al snel op voorsprong te schieten in het 2e part, maar haar lob  sterft in schoonheid op de paal, het wordt een eentonig verhaal.  Laura brengt even later Leonie in stelling, die Laura er beter voor ziet liggen en Laura drukt perfect af 2-1, yes. Maar dan een Man Meer, Natasja wacht niet af en gooit de bal direct naar Leonie, die op de 2-1 afzwemt, prieeeeetttttt de scheidsrechter is een beetje in de war, had eerst de verkeerde kleur capje aan de jurytafel gemeld en besloot vervolgens maar af te fluiten om zijn fout te herstellen, maar doe dat dan na die schotpoging grrrr kans verkeken door zo´n flater en bestolen van een zeker lijkend doelpunt geen 3-1.  Om zijn fout goed te maken, fluit de beste man maar weer eens voor een 5 meter, uiteraard tegen de onzen, maar vol adrenaline weet Esther met een briljante redding ook deze kans onschadelijk te maken, wat een held.

De rust breekt aan en onze interim coach Jeroen, die mij uitmaakt voor HCAW-FEYENOORD en BFC supporter voorafgaande aan deze wedstrijd, kan niet anders dan tevreden zijn over zijn dames. Wederom een Man/Meer voor de Otters en Marije weet Leonie goed in stelling te brengen en haar doelpunt laat de tribune opveren 3-1. JAWS slaat onmiddellijk terug 3-2, maar als we weer een Man/Meer krijgen is het Laura, die Leonie weet te vinden en zo is de marge weer 2.  Maartje houdt ons in de race met een katachtige reflex zoals we het van haar gewend zijn en dan is het Laura-time, wat speelde zij goed, ze pakte de bal af en kan zelf de 5-2 scoren, niet egoïstisch ziet ze, dat Marije er beter voorligt en haar drukker is fantastisch 5-2 met nog 6 minuten op de klok. De dame naast mij is van JAWS en zij stelt mij gerust, dat kan niet meer verkeerd, nou ik herinner me de laatste keer, dat we tegen JAWS speelden en we weten allemaal hoe het afliep.  Dyonne wordt er uitgestuurd, ze weet nog steeds niet waarom, maar de schotpoging van de nummer 5 is een prooi voor Maartje, Jeroen spoort Dyonne aan om te gaan zwemmen, maar ze schijnt daarbij niet de kant te hebben aangetikt, niet handig van de coach en Dyonne, maar dat zo'n scheids dat nu net weer opvalt, tja maar goed terechte beslissing en wederom een 5 meter, dit keer weet JAWS dit buitenkansje wel te verzilveren en 5-3.

Het 4e kwart brengt helaas de ommekeer, alles valt de kant van de Amsterdammers op, scheidsrechterlijke dwalingen, want uiteraard volgt al snel de 4e(!!!!!) 5 meter veroorzaakt door de messcherpe Lara, en nog maar 5-4 ik zie het onheil al boven de Zandzee hangen en de 5-5 is onvermijdelijk. Verdienen we een gelijkspel, zeker,  Sophie Renske doen er in verdedigend opzicht alles aan om het naderend onheil te keren, maar als we zo dramatisch verdedigen bij de 5-6 dan moet je ook toegeven, dat we nog een boel moeten leren, want als je een minuut voor tijd een 2-1 situatie tegen krijgt, waar Leonie en Maartje hun uiterste best doen om 2 dames van zich af te houden, hetgeen 2x pogingen op lat en paal tot gevolg heeft en dat dan nog niemand is terug gezwommen tja dan is het duidelijk, dat we er nog lang niet zijn. Einde wedstrijd, wederom niet weggespeeld, maar wel met lege handen, maar we hebben alles gegeven en dan zit het soms mee en soms tegen, maar beste Bond geef ons eens een keer een goede leiding.  Jeroen bedankt voor het invallen, je bent en blijft mijn held.

Stand 2e klasse B

 

Team

Gespeeld

Punten

1

Zwemvereniging Utrecht Da2

4

12

2

VZV Da2

3

9

3

JAWS Amsterdam Da1

4

7

4

Aquarijn Da2

4

6

5

Zwemclub Zeist Da1

4

6

6

ZPC AMERSFOORT Da3

3

6

7

KZC Da1

3

6

8

De Otters Het Gooi Da1

5

4

9

ZV De Zaan Da4

4

4

10

Watervlo Da3

4

1

11

De Ham Da4

4

0

Geplaatst door Danny op 26 oktober 2017 11:51:00 440 keer gelezen · Afdrukken
Willekeurige foto
 
 
Neheim Husten 2014
Bekijk album
Vacatures

Zwem ABC
Connect with Us
Clubkleding
Laatste nieuws
 27-08 EK-winnaars beginnen als minipup
 15-06 F1 (09) - 10e van Nederland
 15-06 Minipuppen - instroom volgend seizoen
 07-06 D1 (O13A) - 6e van Nederland
Kalender
September 2018
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 01 02 03 04 05 06

Legenda:
 Algemeen
 Diplomazwemmen
 Waterpolo
 Wedstrijdzwemmen
 Meerdere takken
Gefeliciteerd!
 21-09 Jos Groot
 23-09 Marjan van Mourik
 25-09 Sophie de Graaf
 26-09 Dlin Mousa Ali
 26-09 Paul van Emmerik
 26-09 Sarah Laane
 27-09 Gaston Aussems
 27-09 Bas Mafait
 27-09 Bram Voorbach
 27-09 Bram Voorbach
 28-09 Saar de Ruig

We wensen jullie een fijne verjaardag!