Aanmelden
via Gebruikersnaam:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Nog geen lid?
Klik hier om te registeren.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier een nieuwe aan.
Adverteerders
Gebruikers online on
Gasten online: 2
Verenigde Staten Verenigde Staten
Leden online: 0
Geen leden online

Registraties: 586
Nieuwste lid:
Nederland psgroenvandorsten@gmail.com
Wedstrijdzwemmen - Algemeen

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen bij De Otters Het Gooi.

De wedstrijdgroep van de Otters Het Gooi bestaat uit iets meer dan 70 zwemmers die onderverdeeld zijn in verschillende groepen. Zwemmertjes starten in een beginnergroep om kennis te maken met de technieken van de zwemslagen. Spelenderwijs leren ze alle zwemslagen te beheersen en bouwen conditie op. In de Techniek Academie maken zwemmers steeds meer kennis met echte wedstrijden. Na verloop van tijd leren zwemmers de technieken beter te beheersen en nemen zij deel aan diverse wedstrijden. Met name de competitie-, minioren-, junioren, jeugd- en langeafstandswedstrijden. De wat beter gevorderde zwemmers krijgen ook de mogelijkheid deel te nemen aan diverse limiet- en NK wedstrijden. 
Jaarlijks worden er diverse clubactiviteiten georganiseerd zoals trainingsdagen, clubkampioenschappen en ook wordt er deelgenomen aan een aantal buitenlandse wedstrijden. Het is een zeer gezellige gemotiveerde ploeg zwemmers die intensief begeleid worden door 10 trainers.

Wij hebben op dit ogenblik een wachtlijst van kinderen die overwegen te gaan wedstrijdzwemmen 
Voor de trainers is het belangrijk dat jij/jouw kind naast de ABC diploma’s, ook in bezit is van ten minste het zwemvaardigheid diploma I en II.

Wil je een proefles hebben (voor je kind) : stuur even een bericht naar: wz-secr@deottershetgooi.nl  o.v.v "proefles Wedstrijdzwemmen" met daarin:

-naam
-leeftijd
-welke diploma's er in bezit zijn
-telefoonnummer

Mocht je een uitnodiging hebben ontvangen voor 3 proeflessen, dan verzoeken wij je om je (kind)
aan te melden voor het wedstrijdzwemmen door het inschrijfformulier op de website compleet in te vullen via deze link: http://www.deottershetgooi.nl/modules/dohg_registration_form/dohg_registration_form.php .

vervolgens kan bekeken worden of jij/je kind het wedstrijdzwemmen echt leuk lijkt en de trainers zullen tijdens de deze lessen het zwemniveau beoordelen om te kijken in welke groep jij/je kind het beste past


Ben je al lid van een zwemvereniging en je wilt de overstap maken naar De Otters het gooi, mail dan naar 
wz-secr@deottershetgooi.nl met daarinL

-naam
-leeftijd
-van welke vereniging afkomstig bent
Als deze zwemvaardigheid diploma's nog niet behaald zijn, dan kan dit ook bij de Otters het Gooi via hetzelfde inschrijfformulier aangemeld worden (hier geldt overigens geen wachtlijst voor).
Open water zwemmen

Als het zwemseizoen van wedstrijdzwemmen aan het eind van het seizoen afloopt begint het Open Water Seizoen. 
Er wordt dan niet meer in een zwembad gezwommen maar in open water zoals meren, kanalen en recreatiegebieden. Open water zwemmen is een heel andere tak van het wedstrijdzwemmen. Een dergelijke wedstrijd is onderverdeeld in twee onderdelen, te weten: de prestatietochten en de wedstrijd. Prestatietochten gaan over afstanden van varierend 250 tot 1000 meter. De wedstrijdafstanden beginnen bij 250 meter voor de allerkleinste en eindigen bij afstanden rond de 25.000 meter voor de echte fanaten.
Voor iedereen is er na een prestatietocht of wedstrijd een medaille of standaardje en diegene die als eerste eindigen worden beloond met een beker.
Naast het zwemmen is het sociale aspect van het open water zwemmen erg belangrijk. De wedstrijden worden dan ook altijd opgesierd door vele recreatiemogelijkheden voor groot en klein.


Wil je meedoen aan een of meerdere wedstrijden dan moet je dit tenminste 14 dagen van te voren opgeven bij het open water secretariaat, waar je ook voor al je vragen terecht kunt. Het secretariaat is te benaderen via de email:  Lesley.75@live.nl

Een overzicht van de open water wedstrijden is te vinden via de link: http://noww.nl/ 

Willekeurige foto
 
 
PinkOlympics 2015
Bekijk album
Vacatures

Zwem ABC
Connect with Us
Clubkleding
Laatste nieuws
Er is voor dit paneel geen inhoud gedefinieerd
Kalender
Juni 2024
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 01 02 03 04 05 06

Legenda:
 Algemeen
 Diplomazwemmen
 Waterpolo
 Wedstrijdzwemmen
 Meerdere takken